Podijeli članak

Razvod Davida Linleyja, grofa od Snowdona, sina princeze Margaret iz braka s lordom Snowdonom i nećaka kraljice Elizabete II. od Serene, grofice od Snowdona, nakon više od 25 godina braka, rastužio je kraljicu, piše Daily Mail.

Linley je objavio da se on i njegova supruga sporazumno razvode, a njihovi su prijatelji za razvod okrivili njegovo izbivanje iz doma zbog poslovnih obaveza. Grof inzistira da razlog za razvod nije treća osoba.

Linley je najpoznatiji po svojoj tvrtki za proizvodnju skupocjenog namještaja koja nosi njegovo ime - Linley's. Glasnogovornik para potvrdio je da će se par razvesti. "Par moli sve da poštuju njihovu privatnost i privatnost njihove obitelji", rekao je.Razvoda grofa i grofice od Snowdona dolazi tjedan dana nakon što su kraljičin najstariji unuk, Peter Phillips, i njegova supruga Autumn odlučili živjeti odvojeno te se u konačnici i razvesti.

Par se vjenčao u listopadu 1993. godine i ima dvoje djece - vikonta Linleyja, odnosno Charlesa Armstrong-Jonesa i lady Margaritu Armstrong-Jones.

Linley je 21. po redu u liniji sukcesije za britansku krunu.

Često nazivan "kraljevskim stolarom", Linley je pisao knjige o proizvodnji namještaja i uređivanju doma te predavao diljem svijeta na istu temu.

Linley je počasni predsjednik europskih, bliskoistočnih, ruskih i indijskih podružnica aukcijske kuće Christie's.