Podijeli članak

Tagovi

Holivudski glumac Johnny Depp prošle je godine bio u Srbiji na snimanju filma "Minamata" u kojem je tumačio W. Eugenea Smitha, američkog ratnog fotografa koji je u Japanu početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimio opasno trovanje stanovnika Minamate živom. 

Gledatelji su bili oduševljeni Deppovom nevjerojatnom transformacijom, a on je priznao kako je osjećao veliku odgovornost dok je glumio Smithov lik. "Kada glumite nekoga tko je blistao tijekom života, djeluje kao da se sve sada događa. Bio je strastveni umjetnik i svidjelo mi se što je bio bodljikav, kao čovjek-kaktus. Ali, to je razvio jer je bio osjetljiv. Duboko je osjećao svaku svoju fotografiju nastalu u Minamati. Velika je odgovornost glumiti nekoga kao što je Smith", rekao je glumac za RTS. 

O Srbiji je Depp imao samo riječi hvale. "Priče ljudi koji su radili s nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i cijela regija, vidjela dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš osjetiti zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima", rekao je. 

"Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su unijeli ušli su u DNK ovog filma. I naravno – hrana je bila fantastična", istaknuo je redatelj Andrew Levitas, dok je Depp otkrio što je bilo posebno dobro: "Ćevapčići".