Podijeli članak

Na drugoj hitnoj izvanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ), održanoj danas, donijeta je naredba o izmjeni točke 1. naredbe od 21. ožujka po kojoj je zabrana kretanja građana na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) trajala od 18.00 do 05.00 sati.

Novom izmijenjenom naredbom točka 1.naredbe FŠCZ od 21. ožujka se mijenja i novom naređuje zabrana kretanja građana na području FBiH u vremenu od 20.00 do 05.00 sati.

U dopuni ove točke naređeno je da građani na ulici – javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu od najmanje 1,5 metar.

Ostaje nepromijenjeno u naredbi od 21. ožujka i važi do daljeneg da se iz naredbe izuzimaju svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID 19) na području FBiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama. 

Nova izmijenjena naredba o zabrani kretanja na području FBiH stupa na snagu danas u 20.00 sati i primjenjuje se do daljnjeg.

U HNŽ-u je Krizni stožer donio odluku kako je policijski sat od 19 sati. Sada ostaje nejasno hoće li zabrana kretanja započeti u 19 ili 20 sati. Odgovor na ovo ćemo potražiti do kraja dana.