Podijeli članak

Nogometaš Udinesea Mato Jajalo, koji do sada skupio sedam reprezentativnih nastupa, nakon dvije godine vratio se u bh. državni tim. Za reprezentaciju BiH je prvi put nastupio 2016. protiv Belgije, a sada se prvi put našao na spisku izbornika Roberta Prosinečkog za duele sa Finskom i Grčkom, u okviru kvalifikacija za Euro 2020. 

- Činjenica je da sam ranije igrao drugu ligu i bio sam svjestan da me je to zasigurno udaljilo iz kruga reprezentativaca. Međutim, u nogometu se ne može raditi ono što netko hoće, tako da sam i ja unatoč prilikama da negdje odem, na inzistiranje predsjednika ostao u Palermu. Nakon isteka ugovora, otvorile su se druge mogućnosti, potpisao sam za prvoligaški klub u Italiji i smatram da su me igre na toj razini vratile u krug reprezentativaca, rekao je Jajalo. 

U odnosu na vrijeme od prije dvije godine, neke stvari su sada drugačije.

- Pratio sam sve vezano za reprezentaciju i naravno bh. ligu. Sada imamo dosta mlađu ekipu i pozitivniju atmosferu, što je jako dobro, zaključuje prvotimac kluba iz Udina, te dodaje: 

- Svatko od nas tko je ovdje priželjkuje da bi mogao nastupati. Znam da moram dati sve od sebe, nametnuti se, a izbornik će odlučiti tko će igrati. Uvijek mi je godilo kad dođem na okupljanje, jer ovdje su najbolji od igrača koje imamo. Sretan sam što sam ponovo tu, posebno sada sa ovom mladom i jako pozitivnom ekipom. Ovdje se čovjek može samo dobro osjećati.