Podijeli članak

Nizozemska vojna policija istražuje "sumnjivu situaciju" u zrakoplovu na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, piše u srijedu navečer BBC.

Ovu informaciju na svom službenom Twitter profilu potvrdila je i sama zračna luka.

Glasnogovornik vojne policije odbio je imenovati zrakoplovnu tvrtku koja je uključena u incident, ali The Guardian piše kako je navodno riječ o letu kompanije Air Europa za Madrid.

Lokalni mediji pišu kako se u zračnoj luci oglasio alarm, a na Schiphol su odmah upućene i hitne službe, uključujući i dva helikoptera. Također, veliki dio aerodroma, kao i njegova željeznička stanica, evakuirani su.
 


Svi letovi do i iz zračne luke obustavljeni su.

Nizozemski mediji navode i kako su od više neimenovanih izvora sigurnosnih službi doznali kako se možda radi o potencijalnoj talačkoj krizi, ali službene potvrde za to još nema.

Incident je proglašen tzv. situacijom GRIP-3, kažu nizozemski dužnosnici, što znači da je riječ o ozbiljnom događaju s velikim posljedicama za lokalno stanovništvo.

Sat vremena nakon prvih dramatičnih izvještaja iz amsterdamskog Schiphola, policija je izvijestila kako su svi putnici i članovi posade sad na sigurnom.