Podijeli članak

Aleksandar Bulatović i Saša Vidović osuđeni su danas na 37 godina robije zbog ubojstva Miroslava Lazarevića u listopadu 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Okružni sud u Banja Luci osudio je Bulatovića na 18 godina, a njegovog suučesnika Vidovića, koji nije nazočio izricanju presude, na kaznu od 19 godina robije. Izricanje presude je zbog sigurnosti bilo prebačeno u sudnicu na drugom katu Okružnog suda u Banja luci, javlja portal Srpskainfo.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužiteljstvo i nakon ponovljenog suđenja dokazalo da su Bulatović i Vidović planirali i dogovorili ubojstvo Lazarevića.

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. listopada 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava Lazarevića i izrešetali ga s 24 hica iz automatske puške. U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizirali ubojstvo Miroslava Lazarevića.

Dok se vozio “golfom 7” ubojicee su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen s više hitaca i na mjestu je ostao mrtav. Poslije zločina optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubojstva uhićeni su Bulatović i Vidović.

Stjepan Braco Lazarević otac ubijenog Miroslava Lazarevića izjavio je za Srpakainfo da vjeruje u sud i tužiteljstvo, ali da ga nijedna presuda ne može zadovoljiti jer je izgubio sina.

Podsjećanja radi, optuženi se u pritvoru nalaze od listopada 2016. godine i vrijeme koje su proveli u pritvoru uračunato im je u izrečenu kaznu.

Okružni sud u Banja Luci je u veljači prošle godine osudio Sašu Vidovića (35) i Aleksandra Bulatovića (31) na ukupno 39 godina robije zbog ubojstva Miroslava Lazarevića u listopadu 2016. u Istočnom Novom Sarajevu.

Vrhovni sud RS je u listopadu prošle godine ukinuo ovu presudu zbog bitnih ozljeda odredaba krivičnog postupka, a suđenje je ponovljeno.

Otac optuženog Aleksandra, Željko Bulatović ubijen je u ponedeljak uvečer, ispred zgrade u kojoj je živio u Ulici Bate Brkića u Novom Sadu, a istražitelji proveraju je li ubojstvo ustvari osveta za Miroslava Lazarevića. 

Ubojica, maskiran kapuljačom, ispalio je Bulatoviću dva hica, u grudi i u glavu i pobjegao. U trenutku ubojstva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i putovnicu. Kako je novac nađene kod njega jasno je da motiv zločina nije pljačka već da je likvidiran iz nekog sasvim drugog razloga.