Podijeli članak

Nakon što su jučer potencijalni izraelski investitori praktički otjerani iz BiH stavovima i poruka čelnika Vlade Federacije, od njih je Ero.tel zatražio komentar na novonastalu situaciju.

Kako su ekskluzivno rekli za Ero.tel, jučerašnja ponuda koja je dostavljena Vladi Federacije je rezultat dubinskih i rigoroznih analiza koje su provođene zadnja tri mjeseca. Cijeli proces je podrazumijevao posjete stručnih timova, kako onih koji su izravni sudionici proizvodnje aluminija na svjetskoj razini, tako i finacijskih stručnjaka koji su bili uključeni u cijeli proces.

-Naši partneri China Machinery Engineering Corporation (CMEC) and China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC) podnijeli su nam izvještaje i preporuke kako dalje postupati u procesima koje smo vodili sa ciljem preuzmanja i pokretanja proizvodnje u Aluminiju Mostar. M.T. Abraham Group ‘s pažljivo je razmotrila sve izvještaje i informacije, kao i stanje u tvornici u Mostaru. Ono što smo jučer predali Vladi Federacije je realno i najbolje rješenje za stanje u kojem se trenutno Aluminiji nalazi – navodi se u odgovoru kojeg je Ero.tel dobio od izraelskog investitora.

Dodaju kako je ono što se jučer dogodilo daleko od očekivanog, ali još uvijek nije zatvorena svaka mogućnost suradnje.

-Ako se kojim slučajem dogodi da Vlada u konačnici prihvati ono što je predloženo, mi ćemo početi s realizacijom našega plana koji će prvo spriječiti stečaj tvornice i početi vraćati Aluminij tamo gdje mu je mjesto, a to je da bude vodeći gospodarski čimbenik u BiH i cijeloj regiji. Budućnost Aluminija je sada u rukama Vlade Federacije BiH. M.T. Abraham Group i dalje vjeruje kako je Vlada FBiH posvećena cilju da ovaj projekt u konačnici bude uspješan. To se može dogoditi ukoliko naša ponuda bude prihvaćena – zaključeno je izjavi izraelskih investitora za Ero.tel.