Podijeli članak

Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Glavna podružnica Mostar danas, u utorak, 2. srpnja 2019. godine s početkom u 20 sati u Maloj galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru predstavlja izložbu radova polaznika Tečaja crtanja i dizajna.

U sklopu izložbe polaznicima ove svojevrsne škole mašte i kreativnosti bit će uručeni certifikati o uspješno završenom tečaju. 

Riječ je o besplatnom tečaju kojeg je u veljači i ožujku ove godine HKD Napredak Glavna podružnica Mostar organizirao u suradnji s Hrvatskim domom herceg Stjepan Kosača, Narodnom knjižnicom HNŽ-a i Društvom hrvatskih likovnih umjetnika FBiH (DHLU). 

Materijal za učenje i rad za svakog od 35 polaznika osigurao je Napredak. Ovaj program s ciljem poticanja kreativnosti i umjetničke edukacije vodili su akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna Višeslav Lučić, inače član Upravnog odbora mostarske podružnice Napretka i akademska grafičarka Ana Šimić, predsjednica DHLU-a. 

Voditelji tečaja su svakom od polaznika pristupali individualno. Podučavali su o crtežu koji je osnova likovnog stvaranja uz rad u različitim tehnikama (olovka, ugljen, tuš, rapidograf, kombinirane tehnike), a otkrivali su i osnove umjetničkog oblikovanja u području vizualnih komunikacija od tipografije, skica i crteža, sve do promišljenih rješenja logotipa i plakata.