Podijeli članak

"Emocije u boji" naziv je zajedničke izložbe Ane Šantić i Mire Burića koja je otvorena u četvrtak navečer u mostarskom Centru za kulturu.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku, a tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Na izložbi je predstavljeno 40 djela, većina njih je rađena u tehnici akril i ulje na platnu na kojima su prikazani različiti motivi.

- Motivi i tehnike su različite, tri slike su rađene tehnikom akrila, jedna je ulje na platnu, a na ostale slike sam lijepila prirodu. Također, ovdje su prikazane i puzzle, koje su bile zamišljene kao pladanj za posluživanje u šest dijelova na običnom drvetu, ali mene su privukle da slikam na njima - kazala je autorica izložbe Ana Šantić.

Ljubav prema slikanju, kaže autorica, počela je iz školskih klupa.

- Slikarstvom se bavim iz školskih klupa. Uvijek sam nešto šarala i slikala. Tečaj slikanja pohađala sam četiri puta. U mostarskoj Kosači izlagala sam na grupnim izložbama, a ovo mi je prva samostalna izložba. Još uvijek se igram, crtam, lijepim i sastavljam - istaknula je Šantić.

Ana Šantić rođena je u Sarajevu 1981. godine. Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ljubav prema slikanju probudila se, kaže Ana, još u djetinjstvu, kada počinje "crtanje po zidovima".

- Slikarstvom se bavim 30 godina s pauzama, uradim pola slike pa je za pet godina završim. Ozbiljno sam se počeo baviti zadnjih godinu dana s umjetnošću. Na izložbi je predstavljeno 19 mojih djela, uglavnom su to slike s motivom mrtve prirode. Slike su rađene tehnikom ulje na platnu – rekao je autor Miro Burić.

Istaknuo je kako mu je ovo prva samostalna izložba te da mu puno znači što je dobio mogućnost predstaviti se mostarskoj publici.

Miro Burić rođen je u Mostaru 1954. godine. Prefinjenim odnosom prema umjetnosti, a vođen intuicijom, stvara kreativne slike koje su izraz njegove unutrašnje potrebe i njegovog odnosa prema vanjskoj predstavi i rasporedu u prostoru.

Izložba "Emocije u boji" bit će otvorena narednih sedam dana.