Podijeli članak

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je kako su razlozi za odgađanje sastanka izaslanstava SDA i HDZ BiH, koji je trebao biti održan danas u Mostaru, osobne prirode, te dodao da će sastanak vjerovatno biti održan počekom idućega tjedna.

U izjavi za medije pred početak sjednice kolegija SDA u Sarajevu, Izetbegović je prokomentirao i sastanak člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića sa ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke i predsjedavajućim OSCE-a Miroslavom Lajčakom u nedjelju u Bratislavi.

- Nisam bio pozvan, ali ja mislim da bi bilo bolje da sam umjesto Lajčaka na tom sastanku bio ja - kazao je Izetbegović.

Članovi Predsjedništva BiH sutra putuju u Bruxelles, a na novinarsko pitanje može li se tu očekivati neki pritisak međunarodne zajednice u vezi s političkom situacijom u BiH i eventualno neka rješenja, Izetbegović je rekao kako se radilo na tome.

- Ne bih to nazvao pritiskom, već jednim pokušajem da se pomogne Predsjedništvu od međunarodne zajednice i mislim da će biti tih razgovora i u Bruxellesu i nadam se da će konačno biti pameti da se primjeni ono što smo potpisali u Sporazumu od 5. kolovoza Dodik, Čović i ja – naveo je Izetbegović.

A kada je u pitanju ANP, kako je dodao, da će se poštovati Ustav i svi ranije usvojeni relevantni zakoni i strategije.

- Prema tome, stvar je jasna, treba na toj liniji završiti stvar i krenuti u formiranje vlasti - kazao je Izetbegović.