Podijeli članak

Na beogradskom Novom groblju danas je u poslijepodnevnim satima na posljednji počinak ispraćena glumica Neda Arnerić.

Od jedne od najvećih jugoslavenskih umjetnica, koja nas je iznenada napustila prošlog tjedna u 67. godini života, oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege, javio je Večernji.

Ispunjena je posljednja želja velike glumice, čiji su život posljednjih godina, nažalost, obilježile velike tuge i gubitak, urna s njezinim posmrtnim ostacima položena je u Aleji zaslužnih građana, pored njezinog supruga Milorada Mešterovića, koji je preminuo krajem 2018. godine i s čijom se smrću glumica nikako nije mogla pomiriti.

Od glumice su se oprostile kolege Anica Dobra, Miki Manojlović, Dubravko Jovanović i Bane Trifunović.

Posebno neutješan bio je Nedin brat Predrag, koji ju je i pronašao mrtvu u stanu na Vračaru.

Brat Predrag našao je glumičino beživotno tijelo, a na tijelu glumice nisu pronađeni tragovi nasilja. Što je uzrok smrti, za sada još uvijek nije poznato.

"Znajući Nedu, vjerujem da bi njezina želja bila da bude sahranjena bez publiciteta i da bude zajedno sa svojim Miletom" - ispričala je Jelena Tinska za Story, dodajući kako se njezina prijateljica umorila od života.

Bolovala je od depresije jer je, smatra ona, "premlada ušla u svijet filma".

"Upala je u beznađe, jer je prerano ušla u svijet filma i preskočila je djetinjstvo, mladost. Ušla je u ozbiljne godine nemajući prave uspomene, koje imamo kada živimo neki drugi život.

Mač s dvije oštrice je kada ste okupirani samo karijerom. I godine prolaze, splasne fascinacija karijerom, dogodi se da nemate dovoljno uloga i upadnete u depresiju. Nije ti ni do ljudi, već bi se samo sakrio u neku rupu da te nitko ne vidi.

Takve periode je imala i Neda. A onda bi ušla u pozitivnu fazu kada želi raditi i družiti se. U posljednje vrijeme smo se čuli više puta i govorila mi je da želi doći vježbati kod mene, ali nikada to nije učinila" - prepričala je Tinska.