Podijeli članak

U prostorijama Radio-televizije Zenica došlo je do incidenta u kojem su sudjelovali Sinan Gluhić, Rukovoditelj Službe za PPEP, odnosno urednik televizije, i dugogodišnji novinar Šerif Babić, saznaje “Avaz”.

Kako je objavio na svom Facebook profilu novinar ove televizije, nakon jučerašnjeg otkaza Almira Hadžajlića, danas je Babića fizički napao urednik Gluhić.

"Danas je uvaženog kolegu Šerifa Babića fizički napao kvazi novinar Sinan Gluhić, zbog čega je u redakciju RTV Zenica pozvana policija. Detalji istrage bit će naknadno saopćeni", napisao je, između ostalog, novinar Šabanović na svom profilu.
 


Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije su nam potvrdili da je upućena patrola na intervenciju u prostorije RTV Zenica.

"Patrola je upućena na intervenciju. To je sve što u ovom momentu možemo kazati, više informacija nemamo", kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDŽ za “Avaz”.

Kako saznaje "Avaz", incidentu je prethodio verbalni obračun, a Gluhić je, navodno, tvrde zaposlenici televizije, u više navrata pokušao fizički nasrnuti na novinara Babića, u čemu su ga spriječile ostale kolege koje su nazočile ovom nesvakidašnjem incidentu.