Podijeli članak

Igor Žuržinov, nekadašnji sjajni lijevi bek mostarskog HŠK Zrinjski, obolio je od COVID-19 virusa. Vrsni nogometaš koji je boje mostarskog prvaka branio od 2005-2010 godine je u stabilnom stanju i nalazi se u jednom od mostarskih izolatorija. 

Žuržinov koji danas radi kao trener mlađih dobnih kategorija u ŠN Tiki Taka za naš portal kazao je sljedeće:
 
"Da budem iskren, nemam pojma kako sam se uspio zaraziti. Još u petak osjećao sam se odlično, vozio biciklo, nisam imao nikakvih tegoba. Ujutro sam se ustao i osjetio da nisam dobro. Izmjerio sam temperaturu, bila je 38.7, imao sam jaku glavobolju. Nisam nigdje izlazio, čekao sam da vidim razvoj situacije, no temperatura nije spadala ni treći dan. Tada sam se javio liječniku, vadio sam krv i snimao pluća. Nalaz krvi bio je uredan, osim povišenog CRP-a, a snimak je pokazao malu upalu pluća. Odmah zatim sam testiran i test je bio pozitivan" - govori Žuržinov. 
 
"Želim samo da kažem ljudima da ne misle da se radi o bezazlenoj stvari. Nije nimalo naivna. Dodao bih da od samog starta nisam ništa krio niti se stidio, razloga za to jednostavno nema" - kazao je nekadašnji lijevi bek Plemića s kojima je osvojio i titulu prvaka BiH.

Redakcija portala Pogled.ba ovim putem Igoru želi brzo ozdravljenje i povratak svojim obavezama u ŠN Tiki Taka.

AU: B.B.