Podijeli članak

Studentski domovi u Beogradu, sa ukupno 10.500 mesta, spremni su za povratak studenata koji će se u domove vratiti sljedećeg tjedna.

"Mi smo spremni za povratak studenata, očekujemo ih sljedeće tjedna, a o točnom terminu povratka ćemo ih obavjestiti putem naše stranice i medija. Povratak će biti uskladjen sa njihovim obvezama na visokoškolskih ustanovama - rekao je direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić za TV Pink.

On je dodao da je ukupan kapacitet 10.500 mesta u 14 domova raspoređenih u šest beogradskih općina.

Minić je istaknuo da se svaki student vraća u svoj dom, jer su se, podsjeća, akademci iselili privremeno, zbog izvanrednog stanja, a nije bilo "administrativnog iseljavanja".

On je istaknuo da je, uz suglasnost Ministarstva prosvjete, odlučeno da svi studenti budu oslobođeni plaćanje stanarine od 16. ožujka, kada je obustavljen rad domova, do datuma povratka, dok će bonove za ishranu koje su kupili u ožujku, a nisu ih iskoristili, moći prenijeti i iskoristiti u svibnju  ili idućim mesecima.

"Dodatni benefiti su besplatan termin za pranje odjećeu studentskoj praonici, kao i besplatna teretana mjesec dana koji sami izaberu, kao i termin za saunu u Studentskom gradu. Studenti koji imaju automobil, imat će besplatno korištenje parkinga u mjesecu po njihovom izboru", rekao je Minić za TV Pink.