Podijeli članak

Huawei je kaznio dvojicu zaposlenika i smanjio im plaće nakon što su novogodišnju čestitku na Twitteru podijelili s iPhonea.

Potpredsjednik kineskog tehno giganta kazao je kako je ovaj incident prouzrokovao štetu Huawei brendu. Zaposlenicima Huaweija stoga su smanjene plaće za oko 730 dolara.

U internoj poruci tvrtke navodi se da se incident dogodio nakon što je Huaweijeva vanjska agencija za društvene medije, Sapient, iskusila "VPN probleme" na svom računalu. Kao rješenje, zaposlenici su postavili tweet s iPhonea.

Tweet, koji je sada izbrisan, brzo se proširio Twitterom. Huawei je postavio novi tweet u čijim komentarima korisnici Twittera uglavnom postavljaju screenshot prvobitnog tweeta.
Ovo nije prvi put da se tehno tvrtka suočavaju sa, kako kažu tehno stručnjaci, sramotom na Twitteru. Samsung je prošle godine morao izbrisati više od 300 tweetova koji su postavljeni s Appleovih uređaja. Slična situacija dogodila se i kada su slavne Gal Gadot i Anushka Sharma, reklamirajući Huawei i Google na društvenim mrežama postavljale sadržaje s iPhonea.t