Podijeli članak

Nogometaši mostarskog HŠK Zrinjski pobijedili su danas u Tomislavgradu u prvoj pripremnoj utakmici i prvoj natjecateljskoj nakon skoro 4 mjeseca ekipu Krupe s 1:0 pogotkom novopridošlog igrača Dragana Lovrića.

AU: B.B.

Zrinjski bolje otvara meč, mladi Mašić je bio od samog početka opasnost po gol Krupe, ali nije bio odviše precizan.

U devetoj minuti Kolak sjajno brani udarac Bašića i tek nakon ove šanse Plemića Krupa malo dolazi do daha, ali u prvih 20-ak minuta meča nisu imali pravih prigoda.

Do kraja prvog poluvremena viđena je otvorena igra s obje strane. Prijetili su s jedne strane Filipović i Mašić, s druge Makitan, ali golova nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Plemići su odlično ušli i u drugo poluvrijeme. Stanić u 48. minuti propušta dobru šansu, no samo tri minute kasnije tim Mladena Žižovića je konačno zabio pogodak. Nakon kornera stoper Dragan Lovrić je najbolji u skoku i pogodio je za 1:0.

Krupa se potom malo probudila. Mandić prijeti Soldi, a zatim u 61. minuti Glišić izlazi sam pred golmana mostarskog tima, ali mu ovaj sjajno brani.

Osam minuta kasnije Zrinjski je ponovo u šansi preko Mašića.  Mladi napadač Mostaraca bio je ispred golmana Krupe, ali ponovo nije uspio da zabije gol.

Ostalo je do kraja 1:0. Ritam igre je malo splasnuo i nije bilo većih šansi, te je Zrinjski stigao do pobjede.

Zrinjski: Horkaš, Stojkić, Jakovljević, Barabarić, Ćorluka, Bašić, Enin, Filipović, Stanić, Bilbija, Mašić.

Zrinjski drugo poluvrijeme: Soldo, Čoko, Lovrić, Radoš, Džidić, Zlomislić, Jajalo, Bošković, Arežina, Stanić, Mašić.

Krupa: Kolak, Golubović, Makitan, Mandić, Dujaković, Palić, Maksimović, Nikolić, Filipović, Aćimović, Modić.

Krupa drugo poluvrijeme: Abdulahović Džafo, Karišik, Raković, Vidović, Glišić, Blažević, Šipovac, Redžić, Puzigaća. Vujošević.