Podijeli članak

 HŠK Zrinjski, igrači te stručni stožer otputovali su danas na Kupres gdje će se slijedećih tjedan dana pripremati za slijedeću sezonu u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine.

Mladen Žižović i njegovi igrači će na Kupresu 04.07. odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv FK Krupa koja će im biti prva natjecateljska nakog gotovo 4 mjeseca zbog pauze uvjetovane pandemijom koronavirusa.
U izjavi pred polazak trener Zrinjskog Mladen Žižović je prije svega govorio o trenutnoj situaciji u ekipi Plemića te nastavku priprema.

"Na Kupresu ćemo imati optimalane uvjete za rad gdje ćemo odraditi osam treninga i odigrati jednu utakmicu. Malo nas je poremetila neplanirana operacija Miljana Škrbića, a skoro će nam se priključiti Lucho Ibanez i Asim Zec i bit ćemo kompletni."

HŠK Zrinjski će nakon skoro 4 mjeseca odigrati i jednu utakmicu, a protivnik mostarskog tima u Tomislavgradu će biti Krupa.

"Bit će neobično odigrati jednu utakmicu u dresovima nakon četiri mjeseca, svi će dobiti podjednaku minutažu. Nakon toga ćemo biti svjesni na čemu smo, bitno je da momci osjete teren."

"Nezahvalno je govoriti da li ćemo ići na planirane pripreme jer se situacija pogoršava. Imamo plan A i plan B, ali čini mi se da je realniji plan B, a narednih dana ćemo znati gdje ćemo obaviti naredni ciklus priprema.

Žižović je kazao da bi se Škrbić trebao treningu vratiti za mjesec te je najavio dolazak igrača u vezni red. Još nije odlučeno o kojem nogometašu se radi.

"Deficitarni smo u veznom redu, fokusirani smo na taj dio i da pojačamo konkurenciju, u pregovorima smo, još nismo konkretno odlučili. Mnogo igrača se nudi Zrinjskom jer smo prepoznatljivi po rezultatima, moramo tu pogoditi, jer znamo da je to srce ekipe", poručio je Žižović pred odlazak na Kupres.

AU:B.B.