Podijeli članak

Rukometni reprezentativac Hrvatske i desni bek Pick Szegeda Luka Stepančić bio je gost Žike Bogdanovića u podcastu Balkan Handballa, a govorio je i o odluci EHF-a da odustane od utakmica baraža i predbaraža za Svjetsko prvenstvo.

EHF je šokantnu i nepravednu odluku priopćio prošlog petka. Odlučili su ukinuti predbaraž i baraž za Svjetsko prvenstvo zbog pandemije koronavirusa. Naša reprezentacija trebala je igrati s Rumunjskom u predbaražu, ali od toga neće biti ništa.

Umjesto dodatnih kvalifikacija u EHF-u su odlučili da na SP ide 13 najboljih s prošlog Europskog prvenstva i Danska kao branitelj titule. Bez prilike da izbore plasman na završnicu sportskim putem ostali su i Poljaci, kao i Rusi, prenosi Klix.ba. 

"Tko kaže da na Svjetskom prvenstvu ne bi bili i Srbija i Bosna i Hercegovina, ili bilo tko. Uvijek se gleda kao da je netko autsajder, ali zašto? Hajmo pogledati posljednje Europsko prvenstvo. Bosna je odigrala odlično, namučila je velike ekipe. Srbija je uvijek korak do i tko zna da li bi ove reprezentacije napravile iskorak. Možda bi iskočio neki mladi igrač kojeg bi zapazili na Svjetskom prvenstvu? Uzeo si im priliku, a pogotovo za reprezentacije mislim da nije trebalo tako nepromišljeno, jer stvarno ima vremena", kaže Stepančić.

Oštećen je i njegov Pick Szeged. Ova ekipa trebala je igrati u osmini finala Lige prvaka protiv Vardara, a u slučaju trijumfa čekao bi ih veliki derbi s Veszpremom za plasman na Final Four. EHF je odlučio da će na završni turnir ići po dvije najbolje ekipe iz dvije elitne grupe, a to su Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem i tako je brojne velikane ostavio bez prilike da na terenu izbore mjesto među najboljim. Iz natjecanja su automatski izbačeni Flensburg, Montpellier, Kielce, Pick Szeged, Vardar...

"Odluku su donijeli nepromišljeno. Uvijek gledam da li je fer i u duhu sporta. Svatko ima priliku i čuda se događaju, to zna svako tko prati sport, a u rukometu znamo šta su uradili Vardar i Flensburg. Ubija se bit i suština sporta", poručio je Stepančić.