Podijeli članak

Zajednica radio amatera Herceg Bosne (ZRHB) je udruga hrvatskih radio klubova koja se među prvima organizirala još za vrijeme Domovinskog rata, a njeni utemeljitelji bili su ratni vezisti Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Jedna je od tri udruge radio amatera koje djeluju na području Bosne i Hercegovine. Ove godine obilježavaju 25. obljetnicu utemeljenja nizom aktivnosti kako na lokalnom tako i na svjetskom nivou, prenosi Večernji list BiH.Planirali su aktivirati specijalni pozivni znak E725ZRHB gdje će radio amateri iz cijelog Svijeta nakon ostvarene veze  imati prigodu osvojiti specijalnu diplomu i QSL razglednicu a preko kojih će saznati nešto više o radio amaterima Herceg Bosne i njihovim aktivnosti.

adio amateri Herceg Bosne su već uveliko poznati u svjetskim okvirima jer se svake godine u međunarodnim natjecanjima redovno nalaze u samom vrhu.

Zajednica radio amatera Herceg-Bosne djeluje i razvija svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih komunikacija, satelitskih komunikacija a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnosti.

Kroz radio amaterske tečaje i prezentacije uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini.