Podijeli članak

Jozo Klarić Klaja 1. kolovoza krenuo na put Trilj-Međugorje. Na organiziranom i dobro pokrivenom od dobrih ljudi putu, ide teško jer je invalid domovinskog rata, bori se, gazi. Na putu je svratio i odmorio u Grudama kod obitelji Knezović iz koje je dobio i pratnju na daljnjem putu do Kraljice mira.

Jozo kreće na hodočašće sa nakanom sjećanja na naše branitelje koji su s ovog svijeta otišli u tami, oduzevši sebi živote i za poginule i umrle hrvatske branitelje i njihove obitelji.

 - Veliko hvala svima koji su bili uz njega duhom, tijelom i molitvom. Hvala Željko, Slavica i svima ostalima koje ne mogu tagirati na pruženoj ruci i podršci. Mnogi od nas smo slabi i ne vjerujemo u sebe. A ti, ti si poseban...jednom si mi rekao: "Kad sam obolio, počeo sam živjeti!" S tobom sam svaki dan, vidim kako bolest, kako gosn. Parkinson napreduje u tvom tijelu. Ima dana da te ne razumijem koliko teško ponekad govoriš. Tvoje neprospavane noći...više ih ne brojim...navikla sam da ne spavaš. A ti si na tim slabim nogama koje vučeš (već godinama ne možeš dizati noge i hodati normalno) punim žuljeva i rana, ali snažne volje i duhovno jak uspio u svom naumu propješačiti od Trilja do Međugorja i pokloniti se Gospi u svojoj nakani.

A za one koji nisu upoznati s njegovom nakanom prenosim Jozino obraćanje.

 "Hvaljen Isus i Marija, braćo i sestre u Kristu, Božja je prva i zadnja, u tome je sva ljepota i tajna. Pozivam vas na zajedničku molitvu krunice koju ću moliti tijekom petodnevnog hodočašća Majci Božjoj, za našu braću koja izgubiše rat poslije rata, koji ovu doline suza napustiše u tišini i mraku, srca prepuna gorčine.

 Nama ostaje tuga, bol i suze, prah zemaljski da nas podsjeća na ovozemaljsku prolaznost i vječnu radost.

 
Polazak i molitva molbi nakane i zahvale je 1. kolovoza u 4 i 30 ispred crkve svetog Mihovila u Trilju, a s nakanom da se Majci Božjoj poklonim 5. kolovoza u Međugorju. Da se zahvalim što je bila naša zaštitnica i čuvala nas kroz bure i oluje u vrijeme Domovinskog rata.

 
Molitva krunice će biti uživo putem braniteljskog kutka na Facebooku pod nazivom POGLED S ČUKE i mog profila. Idućih dana molitva krunice će biti s početkom u 19 sati.

Svaki dan ću imati pratnju po jednog od moje braće branitelja i tako mi olakšati moj hod Majci.


Za moguće poteškoće prilikom prijenosa putem interneta i točnog početka molitve krunice biti će obavijesti na profilu."

Grude.com