Podijeli članak

Huligane koji su izazvali nerede na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde, a među kojima su i petorica hrvatskih državljana,  unajmila je jedna osoba iz beogradskog podzemlja koji je povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom, piše Blic. Plan izazivanja nereda na stadionu Partizana smišljen je u jednom zagrebačkom hotelu.

Član podzemlja, koji je unajmio huligane, tada je ugovorio i sve detalje akcije. Uhićeni hrvatski državljani u Srbiju su ušli 12. prosinca s dva automobila i bili su smješteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda. Troškove puta, smještaja i angažman platio je organizator nereda.

Uz osobu iz beogradskog podzemlja koji je platio Splićane za nerede se sumnjiče još  četvorica Beograđana od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača. Prilikom uhićenja Hrvati su imali istu priču: "u Beograd su došli u provod".

Hrvatski plaćenici prije derbija imali su sastanak s gazdama u poznatom beogradskom restoranu u Topčideru, "od kojih su dobili majice s kapuljačama i po 10.000 eura", a sastanku su prisustvovali i "pripadnici obavještajnih službi Hrvatske i Crne Gore", piše Alo.