Podijeli članak

Iako su Vatreni dosadašnje utakmice uvjerljivo pobjeđivali, Francuzi su ih nadmašili rezultatom od 4- 2. Mnogi će se složiti kako ovo srebro zlata vrijedi, jer Hrvatska ovakav uspjeh nije postigla od 1998 godine.

U velikim gradovima diljem svijeta organizirana su javna gledanja utakmica, no nisu izostali ni oni mali. Udruga „Uvijek vjerni“ u Ljubuškom pratila je Vatrene od samog početka.

„Mi smo u sklopu gledanja utakmice također imali i program za najmlađe, te smo im kroz igru i utakmice pokušali pokazati kako se do cilja može doći bez agresivnosti. Također, moram napomenuti kako je utakmice uvijek pratilo oko tisuću gledatelja na što smo uistinu ponosni“- kazala nam je Marija Mioč ispred organizacije „Dječji svijet“ koja je aktivno surađivala s Udrugom „Uvijek vjerni"
„Ovo je do sada najbolja ekipa Hrvatske. Iznimno smo ponosni na ono što su pružili našem narodu“- kazao je jedan od navijača.

„Očekivao sam zlato s obzirom kako smo igrali cijelo prvenstvo, no zadovoljno smo dočekali i srebro.

Nadam se kako će Vatreni u Zagrebu biti dostojanstveno dočekani, jer nisu manje ni zaslužili“- poručio je jedan od navijača.

Bilo kako bilo, Hrvatska mala zemlja, velikog srca, pokazala je kako im je mjesto u nogometu među najboljima, te kako je ovo samo početak mlade reprezentacije.

Vatrenima hvala na svemu, a slavlje u Ljubuškom će potrajati još dugo.

M.P. / Pogled.ba