Podijeli članak

Hrvatska glazba Mostar novu godinu započinje iznimno zanimljivim koncertom te nečim za što smo uvjereni da dosad niste imali priliku čuti u Mostaru.  

Ovaj se put na našim stalcima nalaze pop i rock pjesme uz koje smo odrastali. Tako ćete, dragi prijatelji, moći čuti najpoznatije pjesme Bijeloga dugmeta, Prljavoga kazališta, Parnoga valjka, Indeksa i još mnogo toga u izvedbi puhačkoga orkestra. 

Ovo je projekt na kojem radimo duže vrijeme. Na samu ideju smo došli prije nešto manje od godinu dana jer smo smatrali da bi bilo zanimljivo čuti pop i rock pjesme u izvedbi puhačkog orkestra. To se, iskreno, danas može vrlo rijetko čuti. Sastavili smo repertoar, pisali aranžmane, dio aranžmana smo dobili i od prijateljskih orkestara iz Novog Travnika, Petrovine i Huma na Sutli dok je drugi aranžmana napisao naš dirigent maestro Damir Bunoza. Naime, aranžmane domaćih pjesama je vrlo teško pronaći, nisu dostupni jer ni nema mnogo. Aranžmane za Queen, Beatlese, ABBU je relativno lako pronaći na internetu tako da nam je to bio još jedan izazov“, poručio je  u razgovoru Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.

Dirigent je ponovno naš maestro Damir Bunoza , a kao solisti će nastupiti Ante Šunjić, Josip Aničić, Ivan Suo i Mario Berišić. Gost večeri je Mostar big band. 

Pjesme na koncertu izvodimo kronološki, od 1972. godine i skladbe Sve ove godine od Indexa pa da novijih pop i rock hitova. Na repertaoru će biti Bijelo dugme, Parni valjak, Prljavo kazalište, Indeksi i drugi. Nadam se da ćete doći i uživati u pjesmama uz koje je većina nas odrastala. Ulaz je besplatan ali je broj mjesta ograničen.“

Koncert će se održati u ponedjeljak 24. 2. 2020. u 19:00 u Galeriji kraljice Katarine Kosača.