Podijeli članak

Tagovi

U Hrvatskoj iz dana u dan napreduju uvjeti i situacija koja se tiče pandemije koronavirusa, a život se vraća u normalu što potvrđuje odluka za nastavak natjecanja u HNL-u.

AU: B.B.

Po pisanju portala index.hr danas je prvi čovjek Središnjeg državnog ureda za Sport Tomislav Družak održao sastanak s čelnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), te je donesen zaključak o popuštanju mjera što se tiče zabrane natjecanja i održavanja sportskih aktivnosti u Hrvatskoj.

Na sastanku s epidemiolozima i čelnicima HZJZ-a usaglašeno je da se 30. svibnja mogu nastaviti sva natjecanja na otvorenom. Naravno, utakmice će se igrati pred praznim tribinama, te će HZJZ donijeti posebne mjere za održavanje utakmica.

Klubovi bi 11. svibnja trebali dobiti dozvolu za zajedničko treniranje, ali to će za sada važiti samo za ekipe iz najvišeg ranga.

Očekuje se da će sutra sastanak održati i Izvršni odbor HNS-a koji treba potvrditi današnje odluke. No, mediji u Hrvatskoj vjeruju da će se nogomet nastaviti 30. svibnja mečevima Hrvatskog nogometnog kupa, a 5. lipnjaa bi se trebao nastaviti HNL.