Podijeli članak

Općinski sud u švicarskom gradu Aarau odlučio da je 29-godišnji Hrvat Davor kriv za ubojstvo, no neće u zatvor, već mu je određeno bolničko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa. Sud je presudu utemeljio na psihijatrijskom izvješću. Hrvatu je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija, a utvrđeno je i da je u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem alkohola i kokaina, javlja švicarska televizija SRF.

Presuda Hrvatu zbog ubojstva 66-godišnje Hildegard Enz Rivola izrečena je prije dva dana, a zbog toga što on na kraju ne mora u zatvor, cijela je Švicarska bijesna.

Podsjetimo, 17. siječnja 2019. godine je 66-godišnjakinja pronađena u lokvi krvi na svom kućnom pragu u ulici Erlinsbacherstrasse u švicarskom gradu Aarau. Susjedi su ju čuli kako zapomaže i požurili joj pomoći, no nedugo nakon što je prevezena u bolnicu, 66-godišnjakinja je zbog teških ozljeda preminula. Počinitelj ju je u gornji dio tijela nožem izbo više od 30 puta, a za njim, kao i za oružjem kojim ju je ubio, dugo se tragalo. Nakon što su ga uhvatili, on je sve priznao, pišu lokalni mediji.

Kasnije je objavljeno da je mladić, prema psihijatrijskom izvješću neubrojiv, a doznalo se i za njegovu zlouporabu droge i alkohola. Prije ubojstva je navodno konzumirao kokain, marihuanu i alkohol

 Mladić i ubijena žena nisu bili u osobnom odnosu, ali je on vršio neke radove u njenoj kući. Sudski vještaci ne vjeruju da je ovo ubojstvo planirao. Smatraju da je zbog svoje dijagnoze čuo glasove,prenosi 24sata.hr

Obitelj žrtve je zbog ovakve presude ljuta i ogorčena. Smatraju da počinitelj svakako treba biti kažnjen zbog ubojstva.