Podijeli članak

Hrvatski rukometni klub (HRK) Široki požalio se na uvjete rada i nedovoljan broj termina u Gradskoj sportskoj dvorani (GSD) Pecari u kojoj ponovno nastupaju od 2018. godini, što ometa normalan rad i funkcioniranje kluba.

"HRK Široki svoje domaće utakmice igra vikendom na Pecari, a uz to ima tek dva termina za trening, i to srijedom u 21:30 sati te petkom u 22:30 sati. S obzirom na to da većinu igrača prve momčadi čine srednjoškolci, teško je kada trening završi u 23:00 sata ili u ponoć, a ujutro djeca moraju u školu. Ista situacija je s mlađim kategorijama", priopćili su iz HRK Široki.

Podsjetili su i kako su nedavno zbog problema s terminima utakmicu s Izviđačem igrali u Ljubuškom, a ne na Pecari, kako je prvotno planirano.

Vodstvo HRK Široki smatra kako je rješenje problema gradnja nove (školske) dvorane s manjim kapacitetom gledatelja, čije će dimenzije zadovoljavati odigravanje rukometne utakmice. Izgradnjom takve dvorane riješili bi se problemi i drugih sportskih kolektiva koji djeluju u Širokom Brijegu.

"HRK Široki samo traži adekvatne uvjete za rad. Smatramo kako djeca ovoga gradu moraju imati jednake uvjete u svim sportovima te apeliramo na Grad Široki Brijeg da što prije riješi ovaj problem kako bi djeca koja treniraju i koja žele trenirati dobila uvjete koje zaslužuju u najsportskijem gradu u BiH", dodaje se u priopćenju.

HRK Široki natječe se u Prvoj ligi Rukometnog saveza Herceg-Bosne, a u dva navrata je igrao i Prvu ligu Federacije BiH. Osnovan je prije 21 godinu te danas okuplja oko 50 mladih rukometaša.