Podijeli članak

Želja Filipa Hrgovića da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine te ostvari san o zlatnoj olimpijskoj medalji možda je upravio udario u zid. Razlog nisu razmirice u domaćem boksu već najava predsjednika WBC-a, Mauricia Sulaimana.

Čelnik jedne od četiri najvažnije boksačke federacije najavio je drastične sankcije za profesionalce koji se okušaju na Olimijskim igrama. On se i ranije oglašavao po tom pitanju te je žestoki protivnik sudjelovanja profesionalnih boksača na Igrama gdje se od prije pet godina smiju natjecati boksači koji više nisu u amaterskom boksu.

"WBC se strogo protivi dozvoli profesionalnim boksačima da nastupaju na Olimpijskim igrama. To je nešto neprihvatljivo i tako bi se prema tome trebali postaviti svi boksački fanovi i stručnjaci u svijetu. Olimpijski amaterski boks je nešto potpuno drugačije. To su dva suprotna sporta i opasno je igrati se s time. Ne smijemo to dozvoliti'', poručio je Sulaiman čije riječi prenosi Fightsite.

"Ako neki profesionalni boksač, uključujući prvake i bivše prvake, odluči sudjelovati na idućim Olimpijskim igrama, bit će kažnjen s minimalno dvije godine suspenzije od strane WBC-a."

Ove riječi sigurno će odjeknuti u timu Filipa Hrgovića jer se hrvatski najbolji boksač natječe baš u toj federaciji drži pojas ''internacionalnog prvaka''. Ukoliko Hrgović ustraje u svojoj ideji morat će se očito odreći pojasa, ali i nastupa u spomenutoj federaciji.