Podijeli članak

Foto:Avaz

Nakon više od osam mjeseci zastoja, do kraja siječnja, oživjet će gradilište hotela „Ruža“, jednog od prijeratnih simbola Mostara, koji je privatiziran prije dva desetljeća, piše Avaz

Tako je sve izglednije da će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije Emiru Keči, kupcu „Ruže“, dati novi aneks, deseti, s konačnim rokom završetka radova.Prema prethodnom aneksu, Kečo je imao obavezu završiti radove do 30. rujna, ali zbog nedostatka novca, kako smo pisali, to se nije dogodilo.

Kako je potvrđeno iz Županijske agencije za privatizaciju, Kečo ih je obavijestio o početku radova u posljednjem, finalnom dijelu izgradnje objekta koji se prostire na čak 32.000 kvadrata i koji se gradi u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim sredinom 2016. s prestižnim hotelskim lancem „Marriott“.

Do sada je, kako je to konstatirano u Agenciji, urađeno skoro 90 posto radova, u što su uložena 72 milijuna maraka.

Također, obavijestio ih je o tome da je u tijeku priprema dokumentacije za tehnički prijem objekta.

Zapošljavanje 100 radnika


Činjenica je da je Keči godinama bila uskraćena gradnja zbog prijetnje UNESCO-a da se „Ruža“ ambijentalno ne uklapa u stari dio grada. Nakon što je UNESCO dao  zeleno svjetlo, Kečo je najavljivao tužbu protiv Grada Mostara, ali je od toga odustao.

Prema ugovoru o kupoprodaji, predviđeno je zapošljavanje 100 radnika.