Podijeli članak

Situacija oko koronavirusa vjerojatno će se uvelike odraziti i na ovogodišnji broj hodočasnika u Međugorju. Za RTV Herceg Bosne na ovu temu govori Željko Vasilj, voditelj Turističke zajednice Međugorje.

"Ovo je još uvijek miran period u Međugorju, a tek oko Uskrsa imamo veći broj hodočasnika. Ipak, određen broj najavljenih posjeta je otkazan. Možda je i bolje tako kako bi izbjegli negativne posljedice. Pratit ćemo iz dana u dan situaciju jer vidimo da se to mijenja iz sata u sat, pa ćemo biti na dispoziciji", rekao je Vasilj za RTV Herceg Bosne dodajući kako očekuje bolje upute medicinskih službi s federalne i županijske razine kako bi se prema tome mogli ravnati. 

"Ukoliko turisti počnu dolaziti da svatko zna što mu je činiti u takvoj situaciji. Ali sada nema panike, dobro je što nije vrhunac naše sezone te se nadamo da će se za mjesec, mjesec i pol dana ova situacija smiriti. Pratit ćemo situaciju", objasnio je Vasilj. 

Jutros su međugorski svećenici otkazali susret voditelja koji dovode skupine molitvne zajednice u Međugorje. 

"Ljudi u Međugorju se s pravom pitaju što se događa. Svi su oni zajedno s partnerima iz Italije sporazumno dogovorili otkazivanje dolazaka skupina u Međugorje. Koliko sam s imao prilike ovih dana razgovarati s drugima, svi su suglasni da je bolje i za goste iz Italije, ali i za nas da se jednostavno odgode svi dolasci do daljnjega", ističe i dodaje kako će i bez toga biti hodočasnika koji će doći te je bitno imati upute zdravstvenika što činiti u ovakvoj situaciji.