Podijeli članak

U Zagrebu je održan četvrti "Hod za život" kojim se iskazuje podrška stavu kako "život počinje začećem". Uz brojne redare organizatora, povorku je osiguravala i policija, a među brojnim sudionicima bilo je i političara. Povorke su održane i u Zadru i Splitu, javlja HRT.

Zagrebačka povorka, u kojoj je prema procjenama policije bilo oko 5 tisuća sudionika, sa Zrinjevca je krenula oko 11 sati, s transparentima s natpisima kojima slave život i obitelj te nacionalnim zastavama. Uoči polaska atmosferu su podizali pjevanjem domoljubnih pjesama. Povorka je prošla Praškom, Trgom bana Jelačića, Ilicom, Mesničkom, Strossmayerovim šetalištem i Ćirilometodskom do Trga svetog Marka gdje je organiziran prigodan glazbeni program. 

Aktivistice sjele na tračnice, odvezla ih policija 

U Praškoj ulici desetak aktivistica je u znak prosvjeda sjelo na tramvajske tračnice. Njih 13 je policija, nakon upozorenja, odvezla u policijskom kombiju. Aktivistice su nosile bijele spavaćice namazane crvenom bojom. Također, na ulazima zgrada u Praškoj ulici stajale su 'osmrtnice' s natpisom "Vječna uspomena i sjećanje na žene preminule zbog liječničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima. Za njih nitko ne hoda".

Povorke u Splitu i Zadru

Oko dvije tisuće sudionika "Hoda za život" u Splitu okupilo se na Rivi odakle su krenuli prema Zvončacu, gdje je organiziran prigodan glazbeni program. 

Hod je organiziran i u Zadru. Okupilo se nekoliko tisuća građana koji su u 11 sati krenuli s Branimirove obale, pa preko mosta, Narodnog trga i Kalelarge prema Forumu.