Podijeli članak

Tagovi

Broj oporavljenih na području HNŽ iz dana u dan raste i uskoro će pojedini klasteri biti potpuno ugašeni. Kako je rekao direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Nermin Avdić, situacija je dosta povoljna, ali i dalje treba biti oprezan.

Prema dosadašnjim analizama, na području Mostara bilo je 90 zaraženih, od čega se 65 oporavilo, a tri osobe su preminule. U Konjicu je bilo 30 zaraženih, 26 oporavljenih i troje preminulih, a u Jablanici 12 oboljelih i 10 oporavljenih.

U Stocu su bila dva slučaja zaraze, a u Prozoru/Rami jedan. Najteža situacija je bila u Čitluku gdje je ukupno bilo 97 oboljelih, od čega se 86 oporavilo, a pet osoba je preminulo, prenosi N1. 

"Situacija s Covidom-19 je zahvaljujući svima nama, prvenstveno građanima, medicinskim radnicima i vama novinarima, dovedena u povoljno stanje. Prelazimo u drugu fazu gdje se ljudima prepušta odgovornost za njihovo zdravlje. Apeliram posebno na mlade da se previše ne opuste zbog otvaranja kafića kako ne b ugorzili svoje obitelji", rekao je Avdić.

Prema riječima Pere Pavlovića, glasnogovornika Vlade HNŽ, u posljednja 24 sata testirano je 114 uzoraka i nije bilo pozitivnih. U Covid bolnici se nalaze dva pacijenta koja su stabilnog stanja.

Sanitarni inspektori su izdali su 14 rješenja o izolaciji i samoizolaciji, što je do sada ukupno 3.069. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera izolacije niti zabrane kretanja.