Podijeli članak

Nije dobro počela nova sezona za HKK Zrinjski, kluba koji je pretprošle sezone u vitrine kluba donio prvi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Na današnjem otvaranju nove sezone Mostarcima u goste je došao aktualni prvak HKK Široki koji je u odnosu na prošlu sezonu ostavio skoro kompletan tim koji je pokorio domaće prvenstvo.

Slavili su Širokobriježani na kraju s uvjerljivih 98:83 i pobjedom otvorili obranu naslova prvaka BiH.

Današnja utakmica nije dobro još u njenom uvodu počela za domaće koji su krivicom uprave kluba ostali bez tri košarkaša u rotaciji. Ted Kapita, Aleksandar Danilović i Ryan Bruggeman nisu nastupili jer nisu na vrijeme registrirani za domaće prvenstvo.

Još su domaći košarkaši koji u novoj sezoni nastupaju u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na proteklu i dobro stajali protiv Širokobriježana koji bi bili veliki favoriti i u slučaju da je nastupao ovaj trojac. Posebno dobro je Zrinjski odigrao u prvom periodu kada nije dozvolio gostima da u samom startu ostvare neku osjetniju prednost.
Ono što gosti nisu uradili u prvom periodu, stigli su napraviti u drugoj četvrtini koju su dobili rezultatom 28:19 i sa sigurnih 12 razlike krenuli na veliki odmor.

Nastavili su gosti gdje su stali u drugoj četvrtini i u nastavku te su u posljednju dionicu susreta ušli s komotnih 18 poena viška. Ostatak meča prošao je u igri bez nekih većih obrana u trenutcima kada je jedina dilema bila kojom razlikom će aktualni prvaci slaviti na Bijelom Brijegu.

Krsto Bjelica s 24 koša te Stefan Glogovac s 23 doslovce su sami igrali u domaćem timu u kome se još jedino Tihomir Vranješ s 10 poena uključio u dvoznamenkaste strijelce. Široki je imao dosta veći broj raspoloženih igrača a Mateo Čolak s 21 poenom bio je najbolji pojedinac kod prvaka BiH. Ivan Karačić s 19 te braća Dario (16) i Mateo (14) Drežnjak bili su previše za domaćina koji je u ovoj utakmici nastupio hendikepiran zbog propusta uprave mostarskog kluba. Sve u svemu, čista i zaslužena pobjeda Širokobriježana na otvaranju nove sezone u Premijer Ligi košarkaša.


Autor:B.V./Pogled.ba