Podijeli članak

Nakon rasprodane izvedbe svim gradovima u kojima je igrana, ekipa predstave „Kako i zašto ubiti muža“ gostuje  u srijedu, 4. prosinca 2019., u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati. 

Komedija o milijun razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime autor ovog dela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, poslije čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, s podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.
Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, a između ostaloga ima zapaženu ulogu u zabavno glazbenom  igranom programu  „Čađava mehana“.
Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević.

Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić. 1971. godine upisuje fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Po diplomiranju 1975. godine postaje stalni član Pozorišta na Terazijama. 
Radio je kao asistent režije velikim jugoslavenskim redateljima: Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. 1990. godine otvara prvu umjetničku radionicu za kazalište, film, radio i televiziju PRIZOR u bivšoj Jugoslaviji. 

Ulaznice u prodaji svaki radni dan, od 13 do 20 sati, na blagajni Kosače.

Trajanje predstave: 75 minuta
Glume: Nataša Aksentijević i Pedja Damjanović
Režija i adaptacija: Rade Vukotić
Produkcija: Duško Srijemac