Podijeli članak

Potraga za Jerryjem traje još od petka i kao da se radi o nekom odmetniku s Divljeg zapada, u utorak će se u akciju uključiti i nove snage kako bi pronašli bika, prenosi Grude.com.

Jerryja tako od danas traže i iz zraka. Naime, u akciju se od jutra uključio dron koji je opremljen infracrvenim zrakama kako bi ga lakše otkrili u brdima iznad Kaštela.

"Spremamo se upravo, zasad nas je par, dron ide uskoro u zraka", rekao nam je Ivan Božić, vlasnik bika koji je u petak pobjegao iz klaonice.

Kakad dron, upitali smo ga.

"S infracrvenim zrakama!", spremno nam je odgovorio

Bi li on trebao naći Jerryja?

"Mora ga pronaći!", zaključio je vlasnik.

"Sve je službeno, sve je po papirima, jučer bi mi još digli dron, ali nismo stigli na vrijeme ispuniti papire za dozvolu. Sad sve imamo, u potragu krećemo s područja gdje je zadnji put viđen. Idemo u brdo, tamo ima jedan veliki maslinik, tamo bi mogao biti", kaže Božić kojem smo za kraj razgovora poželjeli sreću.

Podsjetimo, potraga u ponedjeljak nije urodila plodom. Čak su ga pokušali namamiti i 'jeftinim' trikovima, ali očito je Jerry bio mudriji. Doveli su nekoliko krava do mjesta gdje je viđen, svezali ih u nadi da će doći do njih, međutim bez uspjeha.

Što kad ga ulove?

"Iz Like uzimamo meso za naše potrebe i svi ti mali OPG-ovi su ponudili da završi kod njih na čuvanju. Da se ne zakolje. Bit će na slobodi", rekao je Božić za 24sata.

Nekoliko ljubitelja korida s područja općina Grude i Posušje potvrdili su nam da su sve snage usmjerili na granicu te bi u slučaju da Jerry prijeđe u Hercegovinu vlasniku Ivanu Božiću samo poslali nekoliko desetaka tisuća KM. Ističu da je Jerry u ovom slučaju pokazao snagu, izdržljivost i brzinu, a ako i nije profesionalni bodač sve se da istrenirati.