Podijeli članak

U Ljubuškom je počinjeno kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, javljaju iz MUP-a ŽZH.

Postupajući po operativnoj akciji kodnog imena “LORD” koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici MUP-a ŽZH Sektora kriminalističke policije su dana 23. srpnja na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški izvršili pretres stana, pratećih objekata, te vozila koje koristi osoba D.M.(39) iz Ljubuškog.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno izuzeto četrnaest (14) stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku opojne droge tipa marihuana, određena količina suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, određena svota novca, te improvizirani laboratorij s kompletnom opremom za uzgoj opojne droge.


Gore imenovani D.M. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu navedenom je izviješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici MUP-a ŽZH će protiv D.M.(39) uputiti Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.