Podijeli članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg susreo se u srijedu s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom, s kojim je razgovarao o aktualnom stanju u HNŽ-u, BiH i širem okruženju. 

 Osvrnuvši se na najnovija događanja i mogućnost dolaska većeg broja migranata na ova područja, Herceg je istaknuo kako suosjeća s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, ali da je prioritet Vlade HNŽ-a maksimalna osobna i imovinska zaštita sigurnosti građana HNŽ-a te poštivanje javnog reda i mira.

 Na sastanku je riječi bilo i o aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a s naglaskom na mogućnosti uspostave konkretnije suradnje na polju razvoja gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

 "Bogati turistički potencijali kojima se ponosimo sigurno su izazov i za turske građane, no na nama je da im ih približimo. Zbog toga sam istaknuo ulogu Zračne luke u Mostaru jer je ona ključ snažnijeg povezivanja i njezin rad izravno utječe i na gospodarski razvoj, ali i izgradnju novih hotelskih smještajnih kapaciteta. Također, naglasio sam značaj izgradnje koridora Vc i općenito boljeg prometnog povezivanja, te zajedničkih projekta vezanih za obnovljive izvore energije za koje HNŽ-a ima značajne potencijale“, kazao Herceg.

 Veleposlanik Koc zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijemu istaknuvši izrazitu opredijeljenost daljnjem razvoju međusobne suradnje, priopćila je Vlada HNŽ-a.