Podijeli članak

Tagovi

Nakon što je jučer klub izaslanika iz reda srpskog naroda predvođen SNSD-om konačno dostavio imena svojih kandidata za članstvo u komisijama Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posljednji su to učinili i iz kluba Hrvata ovog doma u kojem sjede četiri kadra HDZ-a s predsjednikom Draganom Čovićem na čelu.
Tako su u Ustavno-pravnu komisiju predloženi Bariša Čolak (HDZ) i Lidija Bradara (HDZ), u Komisiju za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Marina Pendeš (HDZ) i Zlatko Miletić (DF), a u Komisiju za financije i budžet Dragan Čović (HDZ) i Marina Pendeš (HDZ).

Klub Bošnjaka je u svibnju dostavio svoje prijedloge. U Ustavnopravnu komisiju su predloženi Asim Sarajlić (SDA), te Amir Fazlić (SDA). Za Komisiju za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije predloženi su Fahrudin Radončić (SBB) i Amir Fazlić. Fazlić je predložen i za Komisiju za finansije i budžet, a s njim i Denis Bećirović (SDP).

Podsjetimo, Klub Srba je za članove Ustavnopravne komisije predložio izaslanike SNSD-a Sredojeu Novića i Lazara Prodanovića. Za članove Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije predloženi su Dušanka Majkić iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a, dok će Nikola Špirić (SNSD) i Dušanka Majkić popuniti Komisiju za financije i budžet, piše Klix.