Podijeli članak

Nakon raspada Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, nedavno se raspao i onaj u Hrvatskom saboru. Radi se o logičnom slijedu događaja zbog raskola koji se dogodio između lidera stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića nakon što su održana dva stranačka sabora u Zadru i Zagrebu. Sada je vrijeme za novi iskorak.

Bivši čelnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović komentirao je za Direktno.hr osnivanje nove političke platforme pod imenom "Blok za Hrvatsku".

Hasanbegović je otkrio kako cijeli ovaj proces nije osnivanje još jedne političke stranke, već političke platforme.

"Utemeljiteljska Skupština epilog je poznatih događaja vezanih uz legalnosti odnosno nelegalnosti Sabora. Nisam htio prepustiti svoju političku sudbinu Plenkovićevom Ministarstvu uprave koje unatoč jasnim zakonskim rokovima nije odlučilo o nelegalnosti tzv. sabora u Zadru", započeo je Hasanbegović.

"Ovdje nije riječ o osnivanju još jedne sto i neke nove političke strane, već o nastanku političke platforme i vrijednosti koje sam ranije zastupao, ali sada u novom stranačkom obliku. Neovisni za Hrvatsku, kako su izvorno zamišljeni, više politički ne egzistiraju", nadovezao se.

Hasanbegović: Cilj je sporazum o predizbornoj suradnji 

Četiri od pet članova i pristaša nastavit će djelovati sa svojim radom. Tome će se pridružiti i buduće pristaše s kojima ćemo zajedno djelovati u "Bloku za Hrvatsku". Cilj je predano raditi na uspostavi i postizanju sporazuma o predizbornoj suradnji široke suverenističko-nacionalističke i slobodarske platforme bez koje neće biti moguće sastaviti buduću vladu.

Upitan je i tko će od poznatijih osoba biti prisutan na predstavljanju u subotu. Otkrio je, za sada, da se to radi o njegovim bliskim suradnicima - Tomislavu Jonjiću i Ani Lederer.

Nova politička stranka bit će osnovana u subotu u Zagrebu.