Podijeli članak

Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću isplati 32.000 eura, uspio je dva puta izbjeći prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine, prenosi Face TV

I pored odluke Apelacijskog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna, Muslimović mu ne želi isplatiti dugovanje. Zato su nadležna tijela pribjegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi vjerovnici, ali i to je propalo jer nije bilo zainteresiranih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru.

Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje mjere će biti poduzete.

"Zemljište i poslovno-proizvodni objekt s namjenom za snimanje i proizvodnju audio i videozapisa, hotel s tri zvjezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor za kotlarnicu, a potpuno dovršeni objekti na hotelu s prostorima koji su u funkciji (recepcija, kafe-bar, prodavnica, restoran s kuhinjskim blokom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom katu i drugom katu) koji čine neovisnu cjelinu. Vrijednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3.010.000 KM", piše u zaključku suda iz Prijedora.

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija.

"Nitko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam što više komentirati, bez riječi sam", kazao je on za Kurir.

Poznajući (ne)prilike u kojima se Muslimović nalazi, izvori iz njegovog okruženja rekli su da su male šanse da se on izvuče iz financijskih problema i da ga prave teškoće tek čekaju.

"Čudno je kako je sud uopće mogao pokušati prodaju njegove imovine jer se skoro ništa ne vodi na Halidovo ime. Također, na spomenuti hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome šta mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je riješena u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 eura, vodi se poseban krivični postupak jer ju je pretukao prošle godine, a u veljači je preko suda omogućila da Muslimović sam proda svoju imovinu dok se spor o dugu ne završi. Tek s njom će imati velikih problema, a ni stare nije riješio", kazao je sugovornik Kurira.

Prvo ročište između Halida i njegove bivše ljubavnice Sonje trebalo je biti održano 26. rujna u Banjoj Luci, ali je otkazano jer Bašić nije mogla doći, a novo ročište je 29. listopada. 

"Odustat ću od ovoga samo ako budem mrtva! Nisam mogla doći jer sam imala poslovne obaveze koje se unaprijed dogovaraju. Ali sad, kad mjesec unaprijed znam kad je sljedeće ročište, onda prepreka nema - dolazim", poručila je Sonja, koju je Halid pošle godine pretukao jer je ona tražila da vrati novac koji joj duguje.