Podijeli članak

Kada je u veljači 2015. godine Igor Tudor odlučio napustiti Hajduk, učinio je to na sebi svojstven način. Zanemarivši hijerarhiju najprije je otišao igračima u klupski restoran i objavio im svoju odluku. Bio je to presedan i tumačilo se tada kako su Tudor i predsjednik Brbić u svađi oko igračkog kadra, zbog čega se Tudor uostalom i odlučio povući.

Nešto više od pet godina kasnije Tudor je opet odlučio otići iz Hajduka prije vremena, no ovoga puta je o svom naumu obavijestio najprije svoje suradnike u stožeru i neposredno nadređene Marija Stanića i Ivana Kepčiju. Otkrio im je kako ga novi trener Juventusa Andrea Pirlo zove u svoj stožer kao jednog od pomoćnih trenera te kako je nakon dugog razmišljanja odlučio prihvatiti ponudu. Da nije, ne bi nikoga ni obavještavao...

Nakon što je na užas ljudi u Hajduku, pa i samog Tudora, vijest ipak ugledala svjetlo dana prije nego su je oni odlučili objaviti, navijački puk Hajduka se, kao i obično, podijelio. Oni koji su do jučer kritizirali Tudora zbog loše igre i rezultata te zazivali njegovu smjenu i odlazak, počeli su ga prozivati zbog ''izdaje'', a oni koji su ga branili i tražili da mu se osigura mir i kontinuitet na klupi, podržavali su njegovu odluku da ode, jer ''klub poput Juventusa se ne odbija''.

Tudor je odlučio, no nešto se pita i Hajduka! Nakon što ih je obavijestio o mogućnosti odlaska u Juventus, iz Hajduka su prije bilo kakvog očitovanja odlučili pričekati službenu ponudu iz Torina. Tudora za Hajduk veže ugovor do ljeta 2023. godine i klub će sigurno tražiti odštetu za prijevremeni raskid. Ugovor traje još 22 mjeseca a Tudor mjesečno prima 20.000 eura... Svaguša je prije desetak godina od Lazia uzeo 400.000 eura za tadašnjeg trenera Edoarda Reju i njegovog asistenta Luigi Febbrarija, teško da će i Brbić za Tudora tražiti manje, pogotovo što je u pitanju prebogati Juventus...

Nije tajna da Igor Tudor ima dvije nogometne ljubavi, onu prvu i najveću – Hajduk, i onu drugu, kud i kamo bogatiju i atraktivniju – Juventus. I tko mu u situaciji kad brak s prvom ljubavi nije uspio ni iz drugog pokušaja, može zamjeriti što se odlučio okrenuti svojoj drugoj ljubavi i s njom pokušava pronaći sreću, piše 24sata.