Podijeli članak

Zagrepčani su na stol Splićanima stavili 2,7 milijuna eura bruto i ta ponuda vrijedit će do ponoći. Navodno sam igrač nema ništa protiv odlaska u redove najvećeg rivala, a ni Hajduk nije imun na takvo što, piše 24sata.hr.

Jairo da Silva (28) u Dinamu? U samoj završnici prijelaznog roka u HNL-u Dinamo je, saznajemo, na Poljud poslao ponudu za brazilskog napadača kojeg želi dovesti na Maksimir.
Zagrepčani su na stol Splićanima stavili 2,7 milijuna eura bruto i ta ponuda vrijedi do ponoći. Odnosno, za Hajduk je to "uzmi ili ostavi" situacija.

Navodno sam igrač nema ništa protiv odlaska u redove najvećeg rivala, a ni Hajduk nije imun na takvo što jer, poznato je, svaki milijun Hajduku je nasušno potreban.

Međutim, hajdukovci su prošle zime već odbili ponudu Kairat Almatyja od 2,2 milijuna eura za Jaira koji se u dvije godine, otkako je stigao iz PAOK-a za 300 tisuća eura, prometnuo u najboljeg Brazilca koji je igrao za Hajduk.

Odigrao je za to vrijeme 81 utakmicu za splitski klub i zabio 24 gola uz 18 asistencija, ali osim nogometnog umijeća, Jairo je pokazao i ono ljudsko jer je omiljeni lik u splitskoj svlačionici.

- Ja sam sretan svojim postignućima, ali uvijek može i bolje. Nije mi cilj zabiti što više golova, ali uvijek je dobro zabijati i na taj način doprinositi momčadi. Nisam centarfor, pokušavam pomoći momčadi na razne načine, golovima, asistencijama, sudjelovanjem u gradnji napada... Naravno da želim zabijati, ali dok god pomažem igrom i asistencijama jednako sam sretan - govorio je nedavno.

- Hajduk je klub koji se uvijek mora boriti za vrh, a ne za druga, treća mjesta.