Podijeli članak

Nakon što se jučer pojavila informacija da je vladika Grigorije izvrijeđao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nazvavši ga "benom" na proslavi dana Crkve Svetog Arhangela Gavrila u Trebinju, episkop zahumsko-hercegovački u izjavi za Naše novine demantirao je "da je baš tako rekao", ali kaže:

„Kada bolje razmislim, i takva interpretacija odlično zvuči. Ja sam zapravo rekao za predsjednika općine da je bena i ne znam tko je pogrešno protumačio i prenio da sam to rekao za predsjednika države. Mada, kad bolje razmislim, jednaki su. I jedan i drugi su jedva završili srednju školu, pa je bena prikladno ime za obojicu“, ističe vladika Grigorije za Naše novine.

Bena je druga riječ za budalu ili blesana, a kada se za nekog kaže da bena, to znači da govori gluposti.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izjavio je da episkop Grigorije jeste iznio uvrede na račun NIkolića i utvrdio da to nije prvi put, zbog čega su se "svećenici ispričali i ogradili". Kako je objasnio, on nije bio prisutan na liturgiji u Crkvi Svetog Arhanglea u subotu, ali da su mu o tom neprijatnom događaju pričali dvojica odbornika.

„Sve su mi prenijeli Slobodan Prtilo, Dejan Tarana, kao i Milan Kovač, a njihova priča je sto posto istinita“, rekao je Vučurević.