Podijeli članak

Stegovno povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka, donijelo je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika.

Radi se o pripadniku postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z. K.., koji je od 8. lipnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine neopravdano odsustvovao s posla.

Stegovno povjerenstvo je, na osnovu izvedenih dokaza, utvrdilo da policijski službenik Postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z. K. nije opravdao svoje odsustvo s dužnosti u navedenom razdoblju, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke (20) Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke (20) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika Bosne i Hercegovine, koje se definira kao “Neopravdano odsustvo s dužnosti u trajanju od tri uzastopna dana ili od ukupno pet dana tijekom jedne kalendarske godine”, priopćeno je iz Granične policije BiH.