Podijeli članak

U dvorani na Bijelom Brijegu, sinoć su u sklopu 10. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine gradski derbi odigrale djevojke iz HŽRK Zrinjski i HRK Katarina. U lijepoj atmosferi konačno nešto popunjenije dvorane na Bijelom Brijegu, barem kada je ženski rukomet u pitanju, više sreće i spretnosti imale su igračice Katarine koje su slavile pobjedu od 28:27.

AU: B.B.

Svi oni koji su pohodili gradski derbi mogli su posvjedočiti velikoj borbi, još većoj neizvjesnosti koja je prožimala ovaj meč od početka do kraja. Oba tima imali su svoje momente bljeskova i padova u igri. Katarina se brzo odvojila na 8:4 i zaprijetila da derbi brzo odvede u nezanimljiv, no dogodilo se upravo suprotno. Mlade Plemkinje su se brzo vratile u igru i na odmor otišle u potpunom egalu.

Zatim su one u nastavku nametnule svoj ritam i uspjele povesti 19:16 te propustivši još par napada za +4. 

Zahvaljujući nekim greškama Zrinjskog i prije svega fantastičnoj Eleni Cipetić Katarina se vratila a utakmica je ušla u dramatičnu završnicu. Ekipe su se nekoliko puta izmijenule u vodstvu a na kraju su prisebnije bile gošće koje su ipak napravile manje grešaka i koje su u svojim redovima imale već spomenutu Elenu Cipetić koja je s 10 pogodaka i nekoliko fantastičnih asistencija bila prvo ime i Katarine a i cijelog gradskog derbija. Milada Trbonja i Martina Domić dodale su 5, odnosno 4 pogotka za Katarinu.

Kod Zrinjskog je sjajnu partiju odigrala Darija Milanović s 9 pogodaka, Lucija Vistorop dodala je 6 a Ina Džidić 5 golova za HŽRK Zrinjski.