Podijeli članak

Tagovi

Građani rumunjskog gradića Deveselu toliko su voljeli i poštovali svog gradonačelnika Iona Alimana koji je 17. rujna umro od korona virusa da su na nedjeljnim lokalnim izborima glasali za njega usprkos njegovoj smrti, prenijeli su lokalni mediji.


Pokojni Aliman (57) na glasanju je u nedjelju dobio 1.057 glasova od ukupno 1.600. Okupljeni su poslije glasanja otišli na grob svog omiljenog gradonačelnika kako bi "proslavili njegovu pobjedu".

"Otišli smo na groblje da mu čestitamo", navela je jedna mještanka koja je na Facebooku prenijela fotografiju na kojoj nekoliko desetina osoba drže upaljene svjeće.

Građani Deveselua na jugu Rumunije su već ranije izazvali medijsku pažnju zbog "rata" jednog mještanina i komande američkog proturaketnog štita koji je svečano inauguriran 2016. godine.

Stado od 250 ovaca Dumitrua Bleže postalo je prijetnja za sigurnost vojne lokacije jer su ovce pasle travu u blizini zbog čega se redovno aktivirao alarm upozorenja.

Prije nego što je svoje stado odveo negdje drugdje na pašu, Bleža je tražio odštetu od 18.000 eura, ali je sud 2018. odbacio njegov zahtjev, prenosi Beta.