Podijeli članak

U kolovozu građani iz Bosne i Hercegovine bili su najbrojniji gosti u Budvi, vodećoj destinaciji u Crnoj Gori.
Tijekom srpnja, bez obzira na simbolične brojke, turisti iz BiH su bili na četvrtom mjestu po brojnosti, iza domaćih gostiju, te Ukrajine i Bjelorusije. Tijekom kolovoza,  gosti iz BiH postaju dominantni i čine skoro trećinu u ukupnom broju dolazaka i noćenja, piše portal Vijesti.me.

To se navodi u izvještaju Turističke organizacije Budva, uz konstataciju da državljani BiH u hotelskom smještaju čine najbrojnije goste i to u najkvalitetnijim i visokorangiranim luksuznim hotelima na samoj obali.

"Uvjeti za ulazak stranih državljana u Crnu Goru, uključujući i najvažnija turistička tržišta ili naš odlazak u druge države, postavljeni su prilično rigorozno. Postalo je evidentno da EU želi da surađuje uglavnom sa svojim članicama. Posljednja iskustva s Hrvatskom pokazuju da ipak i u toj suradnji postoje granice i da je svakoj državi najvažnije nacionalno zdravlje", kažu budvanski turistički radnici.

Oni kažu kako su se prvi put u velikoj mjeri svi okrenuli internim kampanjama i posvetili pažnju domaćim gostima. Na primjerima visokorazvijenih turističkih destinacija i mnogo brojnijih država, sve je mnogo jednostavnije i rezultati su evidentniji, prenosi Klix.