Podijeli članak

Povodom odigravanja gradskog derbija između Zrinjskog i Veleža u prostorijama Sportskog saveza Mostara održan je sastanak predstavnika klubova, MUP-a HNŽ i Grada Mostara.

"Nedjelja je dan sporta u Mostaru, jer se taj dan održavaju skokovi sa Starog mosta i odigrava se gradski derbi. Želja nam je da taj dan prođe u najboljem redu, te da nam sportaši prezentiraju praznik sporta u najboljem svjetlu kako bi navijači uživali. Ovo je jedan u nizu sastanaka koje održavamo vezano za sve detalje organizacije. Grad Mostar pomaže organizaciju ovih utakmica i uvijek da bi se sigurnost bila što veća pomaže klubovima i financijski. Mi smo donijeli odluku da s 5000 KM pomognemo domaćinu za pojačane mjere sigurnosti, i 3000 KM za organizirani prijevoz gostujućih navijača. 

Danas smo razgovarali o svim mogućim pojedinostima, ono što je sigurno da će klubovi imati mogućnost dolaska gostujućih navijača do pet posto kapaciteta stadiona, dobit će ulaznice koje će biti evidentirane na ime i prezime. Policija će uraditi sve sigurnosne provjere, i uvjereni smo da će sve proći u najboljem redu", kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i dodao: 

"Grad Mostar pomaže organizaciju Skokova sa Starog mosta, pa je preko Sportskog saveza dato 5000 KM za pomoć u organizaciji. Sve ono što je kvalitetno i vrijedi u sportu Mostara mi podržavamo i želimo to i dalje raditi". 

Velež se osvajanjem prvog mjesta u Prvoj ligi FBiH vratio u društvo najboljih bh. klubova za što velike zasluge ima predsjednik Šemsudin Hasić kojemu će ovo prvi gradski derbi u Premijer ligi. 

"Otkako sam na čelu Veleža ovo je prvi ligaški derbi i zaista bih volio da svi mi koji imamo neke kontakte osobne da ih podignemo na jednu veću razinu, te da funkcioniramo kao klubovi i zajednica na taj način da uvažavamo jedni druge, i to pokušamo u nedjelju prenijeti na utakmicu kako ova utakmica ne bi bila utakmica visokog rizika, nego jedan pravi sportski susret i praznik", istaknuo je predsjednik Veleža. 

Zrinjski će prije gradskog derbija odigrati prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige s Utrechtom u Nizozemskoj. 

"Kao što znate mi smo jučer imali utakmicu u Sarajevu, u četvrtak gostujemo u Nizozemskoj, imamo zgusnut raspored, ali naravno da moramo razmišljati i o nedjeljnom derbiju protiv Veleža. Ovo nije ni prvi, ni posljednji gradski derbi tako da svi imamo iskustva u organizaciji utakmice. Uvjereni smo da će svi akteri u organizaciji svoj dio posla odraditi kvalitetno, i da će sve proći u najboljem redu. Mi ćemo biti dobri domaćini kao i svima, tako da se radujemo prvom derbiju nakon tri godine", kazao je direktor marketinga HŠK Zrinjski Mario Pandža. 

Utakmica između Zrinjskog i Veleža igra se u nedjelju u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.