Podijeli članak

Kod stavljanja dodataka u džin-tonik možete pustiti maštu na volju no ipak nije na odmet pročitati stražnju etiketu džina koji ćete koristiti. Svakom ginu je baza borovica no svaka destilerija ima svoj recept pripravljanja ovog pića pa s njom u kombinaciji mogu koristiti razne druge sastojke koji se dodatkom istih u džin tonik mogu dodatno istaknuti.

Tako će se u raznim džinovima na tržištu naći i do nekoliko okusa poput krastavca i ruže u Hendricks džinu, lavande u Aviation, korijandera, ljekovite anđelike te raznog bilja u London Dry Gin-u ili pak limunske trave i crnog papra u Bombay Sapphire East.

Škotski gin Botanist ima čak 31 sastojak pa s njime imate stvarno veliki izbor dodataka s kojima možete istaknuti okus po želji, piše Zadovoljna.hr. 

Herbalne note u džinu dolaze do izražaja tek kada se pomiješaju sa nekim drugim pićem i zato je idelan alkohol za izradu koktela.

Ovo su samo neki prijedlozi dodataka koje možete staviti u svoj džin-tonik, a niže su naše isprobane kombinacije od kojih smo odlučili napraviti sladolede.

Svježe bilje po nekoliko listića: bosiljak, menta, melisa, ružmarin, korijander, limunska trava.

Sušeno bilje: hibiskus, kamilica, jasmin, lavanda, perzijske sušene ružice, sladić (korjen), razni mješani čajevi s voćnim notama s kojima se mogu aromatizirati tonici.

Voće i povrće po nekoliko kriški: krastavac, limeta, kumkvat, naranča, jabuka, badem

Začini: vanilija (štapić), cimet (štapić), zvjezdani anis, crveni ili ružičasti papar, crni papar (u zrnu), borovica, kardamom.

Isprobane kombinacije koje su nas oduševile:

1. Džin-tonik s pupoljcima ili laticama ruže i ružičastim paprom
2. Džin-tonik s krastavcem
3. Džin-tonik s narančinom korom i anisom
4. Džin-tonik s mješavinom voćnog čaja
5. Džin-tonik s mješavinom voćnog čaja
6. Džin-tonik klasik- s limunom

Za izradu sladoleda:

U aromatizirane džin tonike dodajte malo šećernog ili agavinog sirupa te ih prelijte u kalupe za sladoled. Ostavite u zamrzivaču na 4 sata i uživajte u smrznutim džin-tonicima.

U ostatke spravljenih džin tonika dodajte još malo tonika (kako bi se bolje i lakše zamrznule) te ih smrznite u kockice leda kako bi uvijek bile spremne kada vam dolaze prijateljice. Kockice leda netom prije posluživanja zalijte s još malo džina i tonika te odmah poslužite. Može li jednostavnije, a finije?