Podijeli članak

Američki pjevač i kantautor David Olney preminuo je na sceni tijeom nastupa na festivalu na Floridi.

Sedamdesetjednogodišnji glazbenik bio je usred izvođenja pjesme kada se ispričao publici, sklopio oči i ušutio, rekli su glazbenici koji su nastupali s njim.

Iznenada je doživio srčani udar tijekom koncerta u Santa Rosa Beachu u subotu uvečer, navodi se u priopćenju. 

Olney je bio jedan od ključnih autora scene u Nashvilleu i njegove pjesme snimale su brojne zvijezde country i folk glazbe. 

Ranih osamdesetih osnovao je rock band X-rays prije nego što se otisnuo u solo karijeru, tijekom koje je objavio više od 20 albuma.

Olney je bio na sredini treće pjesme, kada je zastao, ispričao se i zatvorio oči", napisala je na Facebooku Amy Rigbey, glazbenica koja je sjedila do njega na sceni.

„Bio je vrlo miran, sjedio je uspravljeno s gitarom u krilima. Na glavi je imao super šešir i divnu jaknu od prevrnute kože", dodala je Rigbey.

Scatt Miller, koji je također nastupao s njima, kaže da je pokušao pjevači ukazati prvu pomoć.

David je prestao s pjesmom, rekao `Žao mi je` i spustio glavu na grudi. To je uradio jednostavno i ljubazno, kao i sve drugo", napisao je Miller.

Spustili smo ga i dali sve od sebe da uradimo reanimaciju, dok nisu stigli liječnici. Svijet je izgubio dobrog momka sinoć, ali i dalje imamo njegova djela. Ona nas i dalje inspiriraju".

Emilly Harris, članica Kluba slavnih country glazbe, odala je počast glazbeniku i to je objavljeno na njegovoj web stranici. 

Olney je mogao ispričati čudesne priče o ljudima koji teže vječnoj ljubavi", navela je Harris.