Podijeli članak

Županijski sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv 41-godišnje konobarice Sanje Đonlić iz Travnika, koja se tereti da je 13. siječnja ove godine u ranim jutarnjim satima u kafiću “Astor” u travničkom naselju Meljanac ubila 58-godišnjeg vlasnika tog objekta Husu Tahirovića.

Optuženoj se stavlja na teret da je u 02.30 sati u kafiću ubila Tahirovića tako što mu je nožem nanijela teške i po život opasne tjelesne ozljede, od kojih je on preminuo.

– Postupajući tužitelj je u optužnici stavio prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice prema optuženoj zbog postojanja vanrednih okolnosti jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a s obzirom na način izvršenja i posljedica kaznenih djela što bi puštanjem na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, navode iz Županijskog tužiteljstva u Travniku.

Kako se tada moglo čuti, Đonlić i Tahirović su se otprije dobro poznavali i ona je jedno vrijeme radila u njegovom kafiću kao konobarica. Kobne noći u objektu bila je neka sjedeljka kojoj je prisustvovalo više ljudi. Međutim, u trenutku kada se dogodilo ubojstvo, ubijeni i optužena Đonlić unutra su bili sami. Iz nekog razloga su se sukobili, da bi se sve završilo ubojstvom.

Utvrđeno je da je Tahirović zadobio ozljedu u vidu ubodne rane u predjelu lijeve strane prsišta, a optužena ga je u objektu ostavila da iskrvari.